Новости дана

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће држава предузети системске мере у борби против криминала и корпције, пре свега кроз пооштравање казнене политике и најавио увођење драконских казни за починиоце најтежих кривичних дела, укључујући и доживотну казну затвора. Након седнице Савета за националну безбедност која је одржана у Београду, Вучић је објаснио да ће казне бити пооштрене за силовање, педофилију, убиства деце и трговину оружјем и наркотицима. Најавио је да ће нове мере бити донете у року од месец дана.

Због велике количине снега ванредна ситуација на снази је у седам општина - у Новој Вароши, Лучанима, Рашки, Ивањици, Краљеву, Ариљу и Пожеги. Главни путни правци су проходни, али је саобраћај отежжан у брдским крајевима. Из Сектора за ванредне ситуације поручују да ће за два до три дана, ако не буде новог снега, све вратити у редовно стање.

Амерички Федерални истражни биро покренуо је истрагу о председнику Доналду Трампу, пошто је он отпустио тадашњег директора Бироа Џејмса Комија. Контраобавештајни истражитељи су током истраге радили на процени да ли је Трамп претња по националну безбедност и да ли је намерно радио са Русијом или је дошло до "случајног" утицаја званичне Москве, сазнаје "Њујорк тајмс". Бела кућа већ је реаговала на тврдње извора "Њујорк тајмса" и назвала их "апсурдним".

У Београду је преминуо је Славољуб Слава Ђукић, новинар, уредник и публициста, чији су текстови и дела оставили неизбрисив траг на домаћој медијској и јавној сцени. Новинарску каријеру почео је у Спорту 1949-те године, потом је био новинар Вечерњих новости, Борбе и Политике, где је највећи део радног века провео као коментатор и хроничар. Седамдесетих година сарађивао је са Културно-образовним програмом Телевизије Београд. Био је и главни уредник недељника НИН. Добио је више признања и награда за свој новинарски рад. Место и време сахране Славољуба Ђукића биће накнадно објављени.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво