Новости дана

После Нове Вароши, Лучана, Рашке и Ивањице, ванредна ситуација због снега проглашена је у Ариљу и Краљеву, изјавио је начелник Сектора МУП-а Србије за ванредне ситуације Предраг Марић. Рекао је да је у угроженим подручјима евакуисано десеторо људи. Каже да ће припадници Сектора бити на терену док се ситуација у угроженим подручјима не стабилизује. Марић је додао да се у наредних 48 сати очекује смањење падавина.

Председник Александар Вучић примио је премијера Републике Српске Радована Вишковића и  поручио да  ће Србија, као искрен пријатељ и поуздан партнер, увек бити снажан ослонац Републици Српској. Вучић је истакао  да ће Србија, уз поштовање Дејтонског споразума, помагати различите инфраструктурне и друге пројекте у Српској, као и заједнички рад на неговању  културних и духовних веза. Премијер Вишковић је рекао да јака Србија представља снажан ослонац за Републику Српску и очекује нову заједничку седницу с Владом Србије.  Радована Вишковића примила је и председница владе Србије Ана Брнабић.

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је у Војнотехничком институту приказу наоружања и војне опреме који су уведени у употребу Војске Србије или су у завршној фази испитивања. Приказу је присуствовао и начелник Генераштаба Милан Мојсиловић. Приказу је присуствовао и начелник Генераштаба Милан Мојсиловић. Од наоружања које ће војска убудуће користити приказана су борбена возила и системи "Огањ", "Милош", ракета "Френки", артиљеријски систем "Нора", возило "Бовкив" и тенк "Лазар". Представљен је и програм наоружања "хиљаду 500 плус", универзална покретна артиљеријска рачунарска станица "УПАРС", разни типови радарских станица и комплети заштитне балистичке опреме ТЕ 18. Приказани су и уређаји за ометање експлозивних направа, као и разне врсте теренских возила.

Коалиција против Исламске државе, предвођена Сједињеним Америчким Државама, почела је да се повлачи из Сирије, саопштио је портпарол коалиције пуковник Шон Рајан. Објаснио је да због оперативне безбедности неће износити детаље о "времену, локацијама или кретању војника".

Мушка рукометна репрезентација Србије од 18 часова игра против Русије прву утакмицу на Светском првенству, које се одржава у Немачкој и Данској. Пренос меча је на другом програму наше телевизије.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво