Спортски споменар

Гост 341. емисије је један од наших најбољих спортиста уопште, одбојкаш Владимир-Вања Грбић. Са државним тимом је освајио 14 медаља, а најсјајнија је златна на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. Играо је за 11 клубова из 6 држава. Најмлађи је члан одбојкашке Куће славних.

У емисији ће између осталог говорити: о моралним начелима по којима је одрастао. Како објашњава да су из Клека, села од неколико хиљада становника, уз њега потекли његов брат Никола, отац Милош, такође некадашњи врхнски светски одбојкаши, кошаркашки ас Дејан Бодирог и још 70-ак државних репрезентативаца? О делу каријере проведене у Италији у време санкција према нашој земљи и ратова 90-их. О гладијаторским тренинзима у Бразилу и лечењу код старог нинџа-доктора. Због чега му слава није "ударила у главу"? Како се осећао када је на церемонији отварања Олимпијских игара у Сиднеју носио државну заставу. О званично најлепшем поену у историји одбојке, који је одиграо. Због чега је многе утакмице, поготово за државни тим, играо повређен?

Аутор Мирослав Нешић.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво