Новости дана

Православни верници обележавају Бадњи дан. У храмовима и домовима пале се бадњаци и служе повечерја уочи најрадоснијег хришћанског празника - Божића. На платоу испред Храма Светог Саве у 16 часова биће организовано паљење бадњака, а патријарх Иринеј служиће свечано бденије у крипти Храма.

Патријарх Иринеј у Божићној посланици верницима Српске православне цркве, између осталог, поручује да је питање Kосова и Метохије питање опстанака Срба, свештенства, монаштва.

Председник Александар Вучић честитао је Бадњи дан и Божић свим православним верницима, уз поруку да верује да ће се ове године живети боље. У обраћању након састанка са представницима Срба у региону, рекао је да ће Србија, уколико настави путем економског напретка, моћи још више да помогне нашем народу, нарочито по питању очувања културног, језичког и националног идентитета.

Председавајући Председништва БЕ ХА Милорад Додик поручио је да онолико колико је јака Србија, толико су снажни и Срби, ма где живели. Састанку су присуствовали представници Срба из Хрватске, Македоније и Црне Горе, као и премијерка Ана Брнабић и председница Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Поводом божићних празника, министри у Влади, политички представници, као и политичке странке упутили су честитке свештенству Српске православне цркве и грађанима Србије који по јулијанском календару славе Божић.

Министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић поручила је да Србија не одустаје од залагања за улазак у Европску унију и истакла да ниједна озбиљна држава не мења политику "од данас до сутра". Оценила је како је Унија, због актуелних околности, више окренута себи, али види и зна за једностране, незаконите потезе Приштине. Министарка истиче да Унија такве потезе суштински не толерише .

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да , уколико парламент не прихвати договор о Брегзиту, Британија ће се наћи на непознатој територији. Она је демантовала наводе да ће по други пут одложити гласање о договору о изласку из Европске уније.

Застава Србије у марту ове године завиориће се испред седишта ЦЕРН-а у Женеви када ће наша земља званично постати 23. стална чланица те престижне научне организације.

Уредник и водитељ - Мирослав Војводић

Уредник вести - Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво