Новости дана

Једини начин да дијалог о нормализацији односа буде настављен је да Приштина повуче крајње неразумне одлуке, поручио је у Бриселу председник Србије Александар Вучић у разговору са председником Европског савета Доналдом Туском. Председник је истакао да Србија чврсто подржава дијалог и сматра да су разговори једини начин решавања отворених питања и очувања регионалне стабилности. Председник Европског савета Туск поздравио је разумне потезе Србије у односима са Приштином.

Премијерка Ана Брнабић наставља посету Бриселу разговорима са председницима Европског савета и Европске комисије, Доналдом Туском и Жан- Клодом Јункером. Претходно се састала са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини. Премијерка је после састанка  истакла да Унија никад није била директнија у осуди и позивању Приштине да повуче таксу на српске производе. Додала је и да Брисел "коначно више не говори о две стране".

Министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је са турским министром транспорта Мехметом Турханом потписала уговор за пројектовање и изградњу деонице аутопута Београд -Сарајево. Аутопут ће се градити у две трасе које се на територији Србије односе на деоницу Сремска Рача -Кузмин и Пожега-Ужице -Котроман. Вредност изградње обе деонице је око 1,05 милијарди евра. То ће бити први аутопут који ће директно повезивати Србију и Босну и Херцеговину, односно Србију са Републиком Српском.

Српска православна црква слави Светог Николу, чудотворца, једног од највећих хришћанских светитеља, заштитника путника, морепловаца, рибара и деце. То је храмовна и манастирска слава Српске православне цркве. Процењује се да Светог Николу слави скоро половина православаца у Србији.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ирена Јеловац.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво