Новинарење

Преглед светске и европске штампе, од наслова издвајамо: француски лист Фигаро на насловној страни доноси тект у којем предлаже рачуницу према којој ће од 5. фебруара наредне године бити повећана минимална зарада.

Француски лист Локал истиче да Макрон и влада премијера Едуара Филипа могу на кратко да предахну, али да је борба са Жутим прслуцима, са обичним народом далеко од краја. Француски предсендик Емануел Макрон и британска премијерка Тереза Меј треба да пронађу не-екстремна решења како би побољшали услове живота сиромашни, истиче се у тексту британског листа Индипендент.

Италијански лист Коријере дела сера пише да постоји вероватноћа да ће се Евроспка унија и Италија наћи на пола пута како би се избегле санкције којима је Брисел запретио Риму због буџетскхи трошкова кји крше правила еврозоне.Ипак, Италија не пристаје на "договор испод 2,04 одсто БДП".

Немачка штампа брине о другим проблемима. Лист Франкфуртер алгемајне на насловној страни ставља текст у којем констатује да Немачка није више оно што је била. Колапс у саобраћају, гужве на улицама, нема места за паркирање - шта се то дешава у Немачком саобраћају и како то треба решити? Франкфуртер алгемајне на насловној страни доноси и текст о томе како две трећине избеглица у Немачкој користи социјалну помоћ у виду накнаде за незапослене.

Шпански лист Паис који долази из Шпаније, земље која је ове године примила највише миграната, истиче у коментару да је Европској унији уместо самита потребан реформистички дух, уколико жели да опстане.

Емисију Новинарење припрема и води Татјана Гајовић. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво