Читај ми!

Маестро контрабаса из Војке, у Срему

Ако бисмо ову нашу Којекуда причу објаснили једном реченицом рекли бисмо овако: музичар светског гласа, контрабасиста магистар, али и маестро Љубинко Лазић, због школовања и концерата пропутовао је свет, али се вратио у сремско село Војку, где је рођен, да младим талентима пружи услове које сам није имао.

Али прича је дужа и залази у детаље и неизбежне рукавце...

То доказује и увод који следи:

Шеф секције контрабаса у Београдској филхармонији, (што је данас место где је запослен маестро Љубинко Лазић) са породицом живи у Војки, иако су му, захваљујући таленту, раду и професору Клаусу Трумфу, са квартетом контрабаса "Bassiona Amorosa" отворена врата највећих светских музичких позорница, па и Карнеги хола. Са другим, пак, ансамблом музичара са три континента, "Белтангом" наступа успешно широм Европе и на фестивалима у Јужној Америци, Аргентини, Бразилу...

Његово царство је ипак у селу Војка, надомак Инђије, где је од дедовске куће, баш по узору на њу, направио дивно здање у којем живи и ради. У Војки, замислите, захваљујући Љубинку Лазићу постоји музичка школа са свим садржајима које захтева модерна музичка настава. Похађају је деца из околних места, приређују се концерти, због којих је препуна мала музичка сала, а неретко за житеље Војке, Голубинаца, Старе Пазове и Инђије свирају светски познати, поменути ансамбли Бассиона Амороса и Белтанго.

Пре неколико година уписао је прве ученике у својој музичкој школи, данас има већ тридесетак ђака који уче тамбуру, контрабас, клавир, гитару и виолину, а као професоре ангажовао је своје пријатеље и колеге, такође истакнуте музичаре.

Али - да не препричавамо више - време је да чујете шта је вашим репортерима Елизабети Арсеновић и Мирјани Никић испричао Љубинко Лазић, маестро контрабаса.

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво