Доживети стоту

Протекле недеље широм света обележен је Међународни дан волонтера и 70 година од доношења Универзалне декларације о људским правима. О људима који имају велико срце за друге и пружају руку руци која тражи говорићемо у првим минутима емисије. Представићемо волонтере Даницу Шмиц из Београда, Славимира Зеленкапића из Крагујевца и студенткињу београдског Факултета политичких наука Теодору Хрњаковић из Новог Сада.

На значај  физичке активности и социјалне укључености у заједницу, и после пензионисања,  указаће Зорица Лесковац из Београда. Слободно време проводи у Дневном клубу "Стари град Два" у Светогорској улици бр. 14, а на рекреативне  тренинге  одлази у Клуб "Радана Пупић" на  Аутокоманди.

Здравствени блок ћемо посветити остеоартрози. О симптомима, дијагностици и лечењу тог дегенеративног обољења зглобова сазнаћемо више од  проф. др Ксеније Бошковић, реуматолога-физијатра  из Клиничког центра Војводине.

Време за добру књигу издвојићемо за збирку прича Гордане Малетић "Катарке Београда" уз приказ Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Први програм, 9:05.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ осaмнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]