Таласање - Шетња

"Првакиње геста и речи" је пројекат од 4 документарна филма о Српкињама у Хрватској које су допринеле културном и образовном напреткту те земље. Сценаристкиња и редитељка  филмова Наташа Милојевић представиће и нама ове изузетне жене Милу Димитријевић, глумицу, Олгу Царевић, докторку наука, Белу Крлежу, глумицу и Дубравку Видовић. Овај серијал биће емитов ан на ХРТ-у од 8. децембра.

Пројекат "Грађење мостава на Балкану" окупио је младе који раде на унапређењу толеранције и помирењу младих у региону. О пројекту говори координатор Весна Јевтић професорка енглеског у Хемијско- технолошкој школи у Београду.

Уредник и водитељ Дубравка Марковић.

У другом сату тема су самохрани родитељи у Србији - од непоштовања до уважавања. Процењује се да их је око 150.000 у нашој земљи. Ако се не зна њихов тачан број, зна ли се како живе? На коју све врсту проблема и препрека наилазе? Колико их подржавамо и како? На који начин их оснажити - финансијски и психички? Зашто се често заборавља да незавидан положај самохраног родитеља директно утиче на квалитет живота деце из ове категорије? Гост: Вера Тотић, председник Удружења самохраних родитеља.

Миле столар - по овом надимку познат широм Србије, али још познатији по својој хуманости и спремности да помогне свима којима је потребно, израђујући и поклањајући столице за бебе. Како је дошао на ту идеју? Колико му значе широки осмеси и загрљаји деце које дарује?

Аутор и водитељ: Тања Зељковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво