Новости дана

Захтев Косова за пријем у Интерпол на седници Генералне скупштине те организације у Дубаију је одбијен после гласања у два круга. Против пријема Косова у Интерпол гласала је 51 држава, 68 је било за, а уздржано 16.

Председник Александар Вучић рекао је на ванредној конференцији за медије да се Србија изборила против најмоћнијих сила света и показала колико је вредно чувати своју слободу, интегритет и независност. Одбијање захтева Косова за чланство у Интерполу велика је победа Србије и српског народа, оценио је шеф дипломатије Ивица Дачић. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се током гласања о чланству Косова у Интерполу, показало да су право и правда снажнији од било каквог лобирања.

На данашњој седници Владе биће разматран предог Закона о буџету за 2019. годину. Најважнији финансијски закон одмах би требало да буде прослеђен Скупштини Србије, а расправа о томе како ћемо распоредити државну касу у наредној години биће пред посланицима највероватније 27. новембра.

У Сарајеву ће бити формиран нови сазив Председништва Босне и Херцеговине. Свечану изјаву потписаће Милорад Додик, Жељко Комшић и Шефик Џаферовић. Додик ће наредних осам месеци бити први председавајући Председништва БиХ.

Бивши македонски премијер Никола Груевски добио је азил у Мађарској, објавили су албански медији. Мађарски портали преносе да је Канцеларија за миграције одобрила азил, али за сада, још нема званичних информација. Власти у Скопљу најављују да ће данас поднети захтев за екстрадицију Груевског.

Фудбалери Србије играће против Литваније у последњем колу групне фазе Лиге нација. Утакмица на стадиону Партизана почиње у 20 часова и 45 минута. Пренос је на Првом програму Радио Београда.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво