Забавник

"Порги и Бес“ је опера о Америци, са свом својом једноставношћу, лепотом, нежним хумором, жудњом и патосом, којих има и у народној уметности. Њен аутор, Џорџ Гершвин, сам ју је називао народном опером:

„Порги и Бес је народна прича. И сасвим је природно да народ у њој пева народне песме. Кад сам почео да пишем музику за оперу, одлучио сам да употребим материјал који сам покупио у народу јер сам желео да остварим музичку целину са текстом. Све сам песме обрадио по мотивима из народног фолклора, и пошто сам композицији дао облик опере, Порги и Бес је, према томе, народна опера..."

Са светске поп сцене, на странице новембарског Џубокса из 1975. стигао је амерички рок бенд из Калифорније DOOBIE BROTHERS. До сада су продали око 40 милиона плоча, пуних пет деценија су на рок сцени, а највеће успехе постигли су '70. Из тог времена памте се њихови хитови - "Toulouse Street", 'What a Fool Believes', 'Long Train Runnin'', 'Black Water', 'Listen to the Music', 'China Grove', 'Takin' It to the Streets', 'Minute by Minute'...

Крајем јула 1939. године, америчка држава Калифорнија нарочитим законом укинула је право на тужбу за накнаду штете због неодржаног обећања брака, застрањивања обећања и завођења. Објављивање овог акта дочекано је с великим олакшањем међу главним личностима холивудске филмске индустрије, а у чему се састојала њихова тегоба, чућемо у овом издању Забавника.

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво