Таласање - Шетња

Србија се последњих месеци суочава са бројним пожарима које подмећу несавесни грађани противзаконито палећи суву вегетацију и тако доводе у опасност хиљаде биљних и животињских врста, ретка станишта, заштићена подручја, приватну имовину, па и људске животе. Такође се у близини Вршца догодио масован помор дивљих и домаћих животиња, а нарочито птица, зато што су се највероватније отровале семеном пшенице која је третирана противзаконитим отровима. Тим поводом наш гост је Слободан Кнежевић из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије.

Најављујемо Трибину коју организује Дом културе Студентски град, под називом „Књига и млади у 21. веку. Шта млади данас читају и шта ће читати у будућности?". О томе ће говорити Гојко Божовић, песник, књижевни критичар, есејиста и издавач.

"Сиромаштво и доступност образовању: Учинимо образовање решењем за излазак из сиромаштва!" тема је Конференције активиста са искуством сиромаштва, која је одржана ових дана у Бриселу. О дискусијама и разменама искустава на теме: рано образовање, рано напуштање школовања и сиромаштво, омогућавање сиромашним ученицима и студентима равноправно учешће у образовном систему итд, говориће представници наше делегације која је учествовала на овом скупу.

„Smart Start" је регионалан пројекат чији је циљ стварање подстицајног окружења за развој социјалног предузетништва кроз директну подршку цивилном друштву и заговарање измена законодавног оквира како би се створили услови за успешно пословање. О пројекту, идејама и пословима које су добиле подстицајна средства посредством „Smart starta", биће речи у данашњој емисији.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво