Романо Тхем

Данас више речи о симпозијуму у Загребу посвећеном ромском језику. То је девети скуп ове врсте који традиционално поводом Светског дана ромског језика, окупља истакнуте представнике Ромске заједнице из Европе и света, активисте и експерте за ромски језик.

После завршене истраге, надлежни органи проценили су да је стравичан пожар у Сенти, у коме је живот изгубила осмогодишња девојчица Емина Димовић, био - несрећни случај. Због тога неће бити покретања кривичног поступка и даљих истражних радњи.

Прекршајном суду у Нишу од почетка године поднето је 111 захтева за покретање прекршајног поступка против родитеља због неоправданих изостанака деце из школе. Нови закон који је на снази од 1. септембра и који налаже управама школа да покрену прекршајне поступке због нередовног похађања наставе, највише погађа родитеље ромског порекла.

Емисију воде Лутвија Антић и Бранко Ђурић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво