Таласање - Шетња

У Музеју примењене уметности, поводом Дана музеја, отвара се изложба накита „Класично и симболично“. Реч је о историјском накиту, прстењу и минђушама из античког периода и српског средњег века. Публици ће бити приказано 95 предмета из Збирке метала и накита Музеја примењене уметности, као и 10 драгоцених предмета из колекције Историјског музеја Србије. Изложбу најављује наша гошћа, Милица Цукић, музејски саветник.

Најстарија програмска акција Радио Београда „Књига солидарности" организује једнодневну размену књига са грађанима у среду, 7. новембра 2018. у холу Радио Београда и у редакцији дописништва РТС-а у Крагујевцу. Циљ ове акције је помоћ у опремању библиотеке Прве крагујевачке гимназије која је настрадала у пожару почетком ове године. Гост емисије је Михаило Шћепановић, уредник Програмске акције „Књига солидарности".

Највећи дигитални креативаци окупиће се половином новембра у Београду, на другој CGA (computer, graphics, arts ) конференцији. Овај својеврстан спој уметности и науке кроз поп културу и дигитално стваралаштво окупиће на једном месту неке од најзначајнијих светских имена из индустрије визуелних ефеката, анимације, гејминга и дигиталних уметности. Конференцију организује Савет за креативне индустрије, а гошћа је Милица Божанић, чланица Савета.

Удружење „Супернатурал" је у оквиру програма „12 величанствених" одабрало аутентичне гастро производе и мапирало 12 домаћинстава која нуде смештај и служе јела од изабраних, традиционалних намирница. План је да се „12 величанствених" нађу и у филму и двојезичној публикацији на српском и енглеском, а до краја године сви ће они бити представљени житељима и гостима Београда. Светлана Младеновић, новинар Београда 202, представља туристичку понуду Старе Пазове и Старе планине, који су нашли своје место међу „12 величанствених".

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се