Доживети стоту

С којим се проблемима суочавају људи трећег доба, какав је положај старијих жена на селу и да ли особе у годинама трпе дискриминацију и занемаривање? Одговоре ћемо потражити од мр Надежде Сатарић из Удружења "Amity - снага пријатељства", која годинама прати социјално-економски положај старијег становништва у нашој земљи.

Мр Надежда Сатарић проглашена је за једну од 15 европских шампиона људских права старијих особа по одлуци Економске комисије Уједињених нација за Европу (UNECE). Поред овог признања добитница је и захвалнице Kанцеларије за људска и мањинска права за огроман допринос у унапређењу положаја старих у Србији.

На 63. Међународном сајму књига у Београду, Геронтолошко друштво Србије представиће неколико зборника и часопис "Геронтологија" на штанду Центра за промоцију науке. О еминентним ауторима и садржајима ових издања говориће др Драгана Динић председница Геронтолошког друштва Србије и професорка Високе школе социјалног рада у Београду.

Рубрику за здравље посветићемо вакцинацији као најбољој мери заштите од сезонског грипа. У домовима здравља широм Србије почела је дистибуција бесплатних вакцина и о томе ћемо сазнати више од Марине Бајић.

Време за добру књигу издвојићемо за роман јапанског писца Kазуа Ишигура "Не дај ми никада да одем". Дирљиву причу о деци коју одгајају и васпитавају да једног дана постану дародавци својих органа, приближиће нам Светлана Младеновић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд 1, 9:05

Насловна слика - Надежда Сатарић у посети Ружици Љубисављевић

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво