Таласање - Шетња

Најновији извештај о климатским промена упозорава да би, уколико се до 2030. године не ограничи раст глобалног загревања на 1,5 степен, могао бити угрожен живот на планети. Данак се већ плаћа екстремним сушама и пожарима, на једној и подизањем нивоа океана и поплавама, на другој страни.Арктички лед већ нестаје, као и корални гребени, шуме изумиру...Научници, и поред тога, сматрају да има простора да се ствар поправи.

О томе како ограничити емисију штетних гасова новим начином стварања енергије и зашто су шуме најекономичније климатско решење, разговарамо са Александром Ковачевићем из Оксфордског института за енергетику и Владимиром Николићем из Управе за шуме Министарства пољопривреде.

У другом делу емисије угостићемо представнике две генерације учитеља у најстаријој школи у Србији. Основна школа Краљ Петар Први слави 300-ти рођендан. У њој је био учитељ и Вук Стефановић Караџић, а ђаци- многи славни Срби.  Подсетићемо се на неке битне историјске тренутке те школе, али и разговарати о томе како данас бити добар учитељ и узор новим генерацијама.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво