Таласање - Шетња

Изложба фотографија "Археологија Београдске тврђаве" отворена је на Савском шеталишту на Калемегдану. Изложба представља новије резултате археолошких истраживања у комплексу Београдске тврђаве и њихову повезанаст са делатношћу неколико генерација истраживача који се на различите начине баве њеним свеобухватним наслеђем.

Стогодишњица рођења славног шведског редитеља и сценаристе Ингмара Бергмана биће обележена у Кинотеци програмом његових рестаурисаних филмова од 16. до 21. октобра.
На свечаном отварању биће приказан Бергманов опроштајни филм „Сарабанда". Следе „Персона", „Дивље јагоде", „Јесења соната", „Седми печат"... као и документарни филм „Острво Бергман" у режији Мари Нирерод, а биће одржана и панел дискусија о Бергмановом стваралаштву.

Жене које живе на селу чине једну четвртину укупне светске популације, а о њиховом положају довољно говори чињеница да поседују само 2% земље, док од свих пољопривредних прихода добијају само 1%. Жене на селу су и даље изложене тешком физичком раду, њихов допринос се готово и не вреднује, а у врло малом проценту поседују имовину. Петнаести октобар установљен је као Светски дан сеоских жена са жељом да се укаже на њихов тежак положај и на проблеме са којима се оне свакодневно суочавају.

Вакцинација против грипа почиње данас у домовима здравља. Обезбедјене су довољне количина бесплатних вакцина, а стручњаци истичу да би требало да се вакцинишу све ризичне групе, пре свега хронични болесници, труднице и старији од 65 година.

Са вама је Мирјана Никић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво