Новости дана

Економске теме и разговори о пословној сарадњи с представницима бројних светских компанија данас су на агенди председнице владе Ане Брнабић која је са делегацијом Србије у Њујорку. Она присуствује и Блумберговом бизнис форуму уз бројне званичнике држава 73-ег заседања Генералне скупштине Уједињених нација. Разговараће са представницима неких од најмоћнијих компанија из целог света.

Ана Брнабић је већ имала бројне сусрете на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација, између осталог са премијерима Холандије, Белгије и Норвешке, а очекује је и разговор са председником Швајцарске. Премијерка је учествовала и на
скупу "Акција за мир", посвећеном мировним операцијама у свету. Рекла је да је за Србију од кључног значаја очување стабилности на Косову и Метохији и да је зато важно несмањено присуство УНМИК-а у јужној српској покрајини, без промене мандата.

У делегацији Србије у Уједињеним нацијама јесте и шеф дипломатије Ивица Дачић. На маргинама заседања Генералне Скупштине сусрео се с министрима спољних послова Коморских острва и Палестине и председником Републике Палау. Дачић, како каже, планира да у оквиру заседања Генералне скупштине највише разговара са земљама које су признале једнострано проглашену независност Косова, о томе да преиспитају своју одлуку.

За седам месеци примене Закона о борби против корупције и организованог криминала поднето је скоро 300 оптужби, а за половину су већ изречене пресуде, навела је Министарка правде Нела Кубуровић. На Конференцији посвећеној примени новог закона Кубуровићева је истакла како ће највећи изазов за надлежне бити одузимање имовине стечене криминалом. Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици сматра да је Србија на добром путу да сузбије корупцију, јер има специјализоване судије, тужиоце и полицијаце у чију је обуку Унија уложила више од три милиона евра. Министар полиције Небојша Стефановић истиче да је у борби против корупције важна и превенција, односно едукација грађана о томе да без правне државе нема ни економског раста.

Министарство здравља и Влада Србије договорили су се о протоколу о сарадњи у хитним ситуацијама, када је реч о упућивању пацијената на лечење у иностранству. Обезбеђена су и два авиона да би се превоз пацијената обавио брже, лакше и безбедније.

Одбојкаши Србије утакмицом против Италије настављају такмичење на Светском првенству. Утакмица се игра у Торину од 21 и 15.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво