Таласање - Шетња

Октобарском пензијом, која стиже у новембру, неће бити незадовољних пензионера. Укидањем Закона о привременом умањењу пензија примања најстаријих се неће само вратити на ниво из октобра 2014.године већ ће пензионери добити још веће принадлежности, каже у интервјуу за наш програм Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавања, борачка и социјална питања.

У Србији је делегација ММФ-а. После успешне фискалне консолидације у октобру престаје да важи закон о смањењу пензија, а Влада разматра и да од нове године укине Закон о умањењу плата у јавном сектору. О буџету и предстојећим мерама које ће бити предузете говори Владимир Вучковић из Фискалног савета.

Говоримо и о првом и једином удружењу на простору Косова и Метохије које окупља родитеље деце са сметњама у развоју. Ко им пружа подршку и колико друштво показује разумевања за њихове проблеме, са члановима Удружења „Подржи ме" разговарала је Тања Вујсић.

Међународни фестивал прозе под слоганом који се не мења - „Заузми позу - читај прозу", 12. по реду, почиње вечерас у Културном центру Нови Сад уручењем награде „Милован Видаковић". Овогодишњи лауреат је Миљенко Јерговић. Специфичност овогодишњег Фестивала је да писци о својим књигама разговарају са гимназијалцима.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво