Таласање - Шетња

О Аудио-визуелном архиву и Центру за дигитализацији САНУ, који би ускоро требало да почне да ради, количини материјала и значају грађе која ће бити дигитализована, разговарамо са директором Аудио-визуелног архива Радославом Зеленовићем. Оснивач и директор Фестивала европског филма на Палићу, вишегодишњи директор Југословенске Кинотеке, уредник Филмске редакције ТВ Београд, уредник филмског програма Дома омладине, велики познавалац и љубитељ филмске уметности, говориће о својој каријери, познанствима са познатим глумцима и редитељима, одрастању, сновима и плановима.

Када у једној реченици изговоримо ватрогасац и градитељ виолина, делује као да су та два занимања неспојива. Међутим, наш домаћин у Вршцу, био је управо ватрогасац кјоји у слободно време, већ више од 10 година, прави виолине. Са Жарком Трифуновим разговарала је Александра Младеновић.

По повратку из Букурешта, где су освојили златну медаљу, чланови баскет 3x3 репрезентације Србије, Дејан Мајсторовић и Марко Ждеро, стигли су и до студија Радио Београда 1. Какви су им утисци? Шта су наредни изазови и планови? Да ли сањају олимпијско злато? Како би изашли на крај са нашим кошаркашима 5x5? Коју музику воле да слушају?

Oд почетка године око 20.000 туриста из Србије летовало је у Египту на обали Црвеног мора. Температура воде од 28 степени, прелепе пешчане плазе, тиркизна боја мора само су неки од разлога због чега туристи из читавог света посећују Египат. На позив амбасадора Египта у Београду његове екселенције Амра Алгувејлија у Хургади на обали Црвеног мора боравили су новинари из Београда, као и туристи који су преко 30 пута за свој одмор изабрали ово Египатско летовалиште. Из Хургаде, за Шетњу, Милена Божовић Манић.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво