Новости дана

Београдски аеродром је поново отворен за полетање и слетање авиона, након што је са писте уклоњен авион типа "боинг 737-800" "Иџипт ера". Авион египатске компаније је због техничких проблема у 4.11 слетео на Аеродром "Никола Тесла" због чега су неколико сати сви авиони били преусмерени на аеродром у Нишу, односно на аеродроме у региону.

Привредни раст ће ове године износити 4,2 одсто уместо најављених  3 и по посто, изјавио је министар финансија Синиша Мали на уводном састанку за израду Програма економских реформи 2019-2021. Министар је рекао да је у првих шест месеци ове године раст БДП-а био 4,9 одсто, директне стране инвестиције  1,4 милијарде евра, а  суфицит у буџету  49 милијарди динара.

Председник Европске комисије Жан Клод Јункер позвао је Европску унију да дефинише став о уласку Западног Балкана у Унију. У супротном, наша непосредна суседства ће обликовати други став, поручио је Јункер у говору о стању Уније пред парламентом у Стразбуру. Позивајући на уједињење у односу према региону Западног Балкана, како би се спречио утицај страних фактора у том подручју европског континента, Јункер се заложио за даље проширење Европске уније. Подсетио је да је Европа у великој мери превазишла економску и финансијску кризу и заложио се за јачање сигурности спољних граница ЕУ.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ирена Јеловац
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво