Таласање - Шетња

Да ли зидамо по важећим стандардима? Колико су грађевине и стамбени објекти, како стари, тако и нови у складу с правилима пројектовања сеизмички отпорних објеката? После колико година је потребна њихова санација, односно градња нових? Какву контролу безбедности и квалитета градње пролазе инвеститори, то су нека од питања за Горана Родића, потпредседника Грађевинско - индустријске коморе Србије.

У Јагодини је пре неколико дана заплењено 23 тоне поквареног меса које је преко Косова шверцовано из Бразила. Тај догађај је поново отворио питање какво месе једемо, да ли је здравствено безбедно и квалитетно и колико често се на нашим трпезама нађе шверцовано месо, а да то и не знамо. Гост у студију Милан Балетић, професор на Катедри за хигијену и технологију намирница Ветеринарског факултета у Београду.

Одлазак у иностранство на лечење доживео је прави бум у последњих неколико година у земљама западне Европе и Америке. Са превозом, трошковима, пратњом, укупни трошкови су за њих и неколико пута мањи него да су се лечили у својој земљи. Ипак, поредећи се са другим земљама, пре свега Источне Европе здравствени туризам у Србији није довољно развијен. Гост др Дарко Стаматовић, стоматолог.

Издавачка кућа објавила је четврту, по суду критичара, најсувереније написану књигу савремене словеначке списатељице Мојце Kумердеј "Хроносова жетва. Овај наслов 2017. године овенчан је Прешерновом наградом, најугледнијим словеначким признањем. 

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво