Таласање - Шетња

Персонална асистенција – спас за све којима је неопходна туђа помоћ. Какву подршку имају особе са инвалидитетом чућете од Мимице Живадиновић из Центра за самостални живот особа са инвалидитетом.

У извештајима УН и бројних невладиних организација говори се о планетарној кризи воде. Како су индустрија и пропаганда успели да воду претворе у комерцијалну робу чућете од нашег дописника из Стразбура Наташе Јокић.

О нашим водним ресурсима, квалитету воде коју пијемо и због чега поједини градови у Србији годинама немају фабрику воде разговарамо са Миодрагом Миловановићем, шефом групе за планирање, заштиту животне средине и медјународну сарадњу Института „Јарослав Черни".

Имаш ауди, вредиш. Возиш стојадина, нико си. Живимо у друштву у ком је срамота конобарисати за „цркавицу" јер имаш диплому. Ако пристанеш, аутоматски постајеш промашен, очајан, неспособан.... а још ако се из великог града вратиш у родно место или село па ти си потпуни лузер. Један Марко из Бачке Паланке већ годинама вози очевог стојадина из '79. Жуте боје. Оца није заборавио. Вратио му се када му је био најпотребнији . И не мари за подругљиве погледе из комшилука. Шта нас то друштво учи већ годинама када је Марко, такав какав јесте, предмет чуђења и подсмеха? То питање поставља Јована Кешански из Челарева. Новинарка, или,  како је сада популарно рећи „блогерка„ која упире прстом  у све оно што је у њеној средини, и не само њеној, постало наопако а некада је било тако нормално. Марка нисмо нашли али зато Јовану - јесмо.  С њом је разговарала Наташа Аћимовић.

О томе зашто власници малих продавница избегавају да примају картице, али и шта ће се променити на терену када од сутра банке почну да издају бесплатне Дина картице својим клијентима, разговарали су директор Удружења „Домаћи трговачки ланци" Обрад Поповић и Милица Рилак.

Уредник и водитељ - Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво