Новости дана

Хоћемо јасне границе, а не провизоријум као што је данас, у коме нам једно пише, а сасвим друго имамо на терену, изјавио је председник Александар Вучић, образлажући свој став о разграничењу.  Председник је још рекао да његова идеја о разграничењу није ништа ново и да ту опцију заговара годинама. Поновио је да не зна да ли ће за то добити подршку народа, али каже да је то политика коју представља.

Шеф дипломатије Ивица Дачић сматра да се променила позиција Сједињених Америчких Држава према питању Косова и Метохије и да сада сви виде приштинску страну као реметилачки фактор који одбија да се дође до компромиса. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да Београд неће прихватити било какав договор који Србима неће обезбедити више територије, новца и права него што данас имају.

Посету Прокупљу, премијерка Ана Брнабић започела је састанком са председником  те општине  Александром Симоновићем. У овим тренуцима, Брнабићева са директором Канцеларије за управљање јавним улагањима Марком Благојевићем и представницима Министарства здравља, обилази Дом здравља Прокупље. Премијерка ће током дана са министром трговине Расимом Љајићем посетити и Општину Куршумлија.

Руски премијер Дмитриј Медведев изјавио је како би евентуалне нове америчке економске санкције Русији могле да се третирају  као објава економског рата, на коју се, како је истакао, мора одговорити свим економским, политичким и другим мерама. Говорећи о постојећим и недавно уведеним санкцијама, Медведев је оценио да су оне највише усмерене на ограничавање економске моћи Русије.

Српска атлетичарка Амела Терзић није успела да се пласира у финале Европског првенства у Берлину јер је у квалификацијама трке на 1500 метара заузела 23 место. У финалу бацања копља, вечерас од 20 часова и 25 минута, наступиће Марија Вученовић. У првој утакмици 4 кола фудбалске Супер лиге Србије у Нишу ће играти Раднички и  Вождовац. Утакмица почиње у 20 часова.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво