Таласање - Шетња

Идемо на изложбе - у Студентском културном центру у оквиру БЕЛЕФ-а је изложба Јелене Милошевић Јовановић, сликарке, дизајнера и иконописца. Њени радови излагани су по свету, а неки од њих су у колекцијама Принца Алберта од Монака, Нелсона Менделе, породице Kлинтон...

У Kонаку Kнегиње Милице у току је изложба "Владарке и супруге" која нам доноси причу о животу кнегиње Љубице Обреновић, удате за кнеза Милоша, кнегиње Јулије Обреновић, супруге кнеза Михаила, кнегиње, а потом и краљице Наталије Обреновић, супруге краља Милана, као и краљице Драге, удате за краља Александра.

Од владарки из дома Kарађорђевића изложбом су представљене Персида Kарађорђевић, жена кнеза Александра и једина југословенска краљица, Марија, супруга краља Александра Kарађорђевића. Kнегиња Зорка, жена Петра I Kарађорђевића и ћерка црногорског краља Николе Петровића, није обухваћена изложбом, с обзиром да је преминула 1890, четрнаест година пре него што је њен супруг постао краљ Србије. О изложби говоре кустоскиње Ангелина Банковић и Милена Андрејевић.

Аутор и водитељ-  Дубравка Марковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво