Новости дана

Председник Александар Вучић изјавио је да ће у недељу, на наставку дијалога са Приштином бити тешко, али да ће Београд бранити позицију Србије, борити се за своју земљу и народ и залагати се за компромис. Председник Вучић је у Димитровграду рекао да дијалог са Приштином представља прилику да се чује позиција Београда.

Председник Србије и његов бугарски колега Румен Радев разговарали су у Димитровграду са представницима бугарске националне мањине, а Вучић је после састанка поручио да Бугари у Србији треба да се поносе бугарским именом и својим коренима, а да воле и поштују своју државу Србију.

У Нишу је у току седница Скупштине града на којој се одлучује о уступању Аеродрома Константин Велики Републици. Градоначелник Дарко Булатовић рекао је да очекује да ће бити донета одлука у интересу градјана и Аеродрома, а не у интресу политичких организација те да ће Аеродром бити пренет у власништво и на управљање Републици јер, каже, град нема новца за развој аеродрома, а од Владе Србије добио је уверавања о новом инвестиционом циклусу. Са друге стране опозиција истиче да би таква одлука била штетна за град те да Република може да улаже средства за развој аеродрома и уколико он остане у власништву града. Преношењу власничких права нишког аердрома на републику противи се и један број градјана Ниша окупљених око инцијативе "Не дамо аеродром" која је јутрос организовала протест испред нишког парламента.

Данас ступају на снагу трговинске контрамере Европске уније, као одговор на одлуку Вашингтона да уведе царине на увоз алуминијума и челика из Европе. Одговор подразумева тарифе за америчке производе у вредности око 2,8 милијарди евра.

У Комбанк дворани ће у 20 часова бити отворен 27-ми Београдски летњи фестивал, под слоганом У СРЦУ БЕЛЕФ. Свечаном отварању претходиће перформанс на платоу, у извођењу студената Института за уметничку игру. Белеф ће отворити градоначелник Зоран Радојичић. До 15-тог јула између осталих наступиће Лена Ковачевић, Ортодокс Келтс, Неверне Бебе, Хор Колибри, Роман Симовић и Гудачи Светог Ђорђа.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво