Новости дана

У судару три путничка аутомобила, синоћ, на путу Чачак - Мрчајевци код Мојсиња, погинуле су четири особе, две су задобиле тешке, а једна лаке телесне повреде. Несрећа се, како је саопштила полиција, догодила када је возач путничког возила "шкода" чачанских регистарских ознака, услед неприлагођене брзине, сустигао и ударио путничко возило "југо", после чега је возач "шкоде" прешао у леву коловозну траку и ударио у возило "ауди" крагујевачких регистарских ознака које се кретало из супротног смера. Од силине удара "ауди" је слетео у канал, док се "шкода" окренула на коловозу и ударила у "југа" који је слетео са пута и ударио у металну ограду. Возач шкоде је приведен. Како незванично сазнајемо, анализом крви је утврђено да је био под утицајем алкохола. Повређени путници су збринути у чачанској болници.

Шеф дипломатије Ивица Дачић оценио је да лажне вести, које се шире у нашој земљи, имају за циљ дестабилизацију Србије. Он је за РТС рекао да се настављају и спољни притисци како би се ослабила наша позиција и што пре дошло до решења питања Косова и Метохије. Притисци се, каже, огледају и у неотварању поглавља у преговорима о чланству у Европској унији. Дачич сматра да је то погрешна политика и истиче да Србија жели компромис, али неће прихватити једностране акте.

"Илегалне миграције у Европи један су од највећих изазова за Европску унију и земље кандидате као што је Србија, рекла је председница Владе Ана Брнабић на Форуму "Европа Вахау", у оквиру панела о безбедносним изазовима и борби против илегалних миграција. Премијерка је рекла да питање илегалних миграција мора да се решава заједнички јер то није проблем само једне државе или једног региона. Србија је, истиче, показала одговорност и спремност за сарадњу са свима у региону у тој области, што потврђује снажно опредељење за јачање регионалне сарадње. Форум је отворио аустријски канцелар Себастијан Курц, а поред премијерке Брнабић, учествовали су и премијери Хрватске и Црне Горе и заменик извршног директора Пограничне агенције Европске уније ФРОНТЕКС.

У општини Петровац на Млави вода се повукла из села, али је остала у делу Петровца. Ванредна ситуација проглашена је и у 11 села на територији општине Алексинац. Ситуација се смирује после изливања реке Турије и бујичних потока. У атару села Кушиљево, у Општини Свилајнац, где је због изливања сеоских потока и сливања воде са околних брда проглашена ванредна ситуација, вода се повлачи, почело је отклањање последица а формирана је и комисија за процену штете. Влада је најавила да ће помоћи угроженима, а извештај о штети разматраће у понедељак.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво