Српски на српском

"Наша група постоји свега две године, за то време променили смо четири певачице, са овом последњом наступили смо и у једном ријалитију, публика зна све наше хитове напамет и сада свирамо све, свирамо стадионе, хале, арене." - рече пре неки дан на телевизији вођа једне групе за коју никад нисам чуо, ваљда зато што не гледам те ријалитије. Али ако они могу да кажу како свирају хале, стадионе и арене, онда и ја могу да се похвалим како моје колеге и ја глумимо позоришта и домове културе, а ако буде заинтересованих, што да не - глумићемо и стадионе...

Свира се у халама, на стадионима и у аренама, а брука се у ријалити програмима. Ријалити програми су нам ушли у куће, у новине, у политику, у културу, све се свело на један велики ријалити обрачун. Ријалити, као научно фантастична туђица која шири свој утицај и на оне који те програме не гледају, могла би да постане наша реч деценије, само кад бисмо знали како се пише - реалити, ријалити, риалити или изворно, латиницом са y на крају.

Ријалити програми - то су наступи беса, наступи простаклука, наступи примитивизма, безобразлука, лажи, агресивности и егзибиционизма учесника. Ваљда зато за њих кажу да су "наступили" у неком ријалитију.

Драмски уметник - Феђа Стојановић

Аутор и уредник  -  Мирјана Блажић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво