Новости дана

У Нишу је отворен нови производни погон немачке компаније "Леони" који  треба да обезбеди посао за хиљаду 125 радника. После Ниша, Леони планира да отвори и нову фабрику у Краљеву, четврту у Србији, па ће тај произвођач каблова за ауто-индустрију имати највише запослених у нашој земљи - више од 11 хиљада. Председник Александар Вучић је изјавио да за нишавски, пиротски, топлички, јабланички и пчињски округ - мора да се уради много ствари."Много смо фабрика довели, али није довољно, мора да их буде још више", поручио је председник Вучић.

Председник Европског Савета Доналд Туск по подне стиже у Београд у оквиру турнеје по Западном Балкану. Туск ће разговарати са председником Александром Вучићем. Очекује се да теме буду односи Европске уније и Србије, евроинтеграције, регионална сарадња и инвестиције.

Шеф дипломатије Ивица Дачић изјавио је да најава реципрочних мера према Хрватској због забране уласка министру Александру Вулину у ту земљу значи да ће Србија узвратити истом мером, али није прецизирао на кога ће се те мере односити. Он је потврдио да ће се о томе расправљати сутра на седници Владе.

Скупштина Србије почела је расправу о изменама закона о војно-безбедносним службама. Једно од предложених решења је и давање дискреционог права директору Безбедносно-информативне агенције да запошљава без конкурса, али уз сагласност Владе.

Уредник емисије - Наташа Ракети

ћУредник вести - Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво