Ухвати дан

06:03 Јутарњи дневник, 06:35 Догодило се на данашњи дан, 07:00 Вести, 07:05 Добро јутро децо, 08:00 Вести, 08:10 Српски на српском, 08:45 Каменчићи у ципели

Из садржаја емисије издвајамо:

Са прошлогодишњих 233 милиона долара малина је најзначајнији српски извозни производ када је воће у питању, као и годинама уназад. Највеће српско малиногорје је у Златиборском округу. Мање од два месеца пре бербе воћа које је у Србији засађено на више од 20.000 хектара, време је пролећних радова. Више у причи Славице Јовановић.

Иако је ново постројење за пречишћавање воде у Ваљеву почело да ради пре двадесет две године, стара фабрика, изграђена 1958. године, остала је све време да функционише као део система за водоснебдевање Ваљева и околних села. У њу ништа није улагано од 1987. године, па је ревитализација била неопходна због губитака у сировој води. ЈКП „Водовод" у тај посао улаже 6 и по милиона динара. О радовима јавља Слађана Васиљевић.

Савет за безбедност саобраћаја на путевима града Врања организује акцију „Паркирај правилно - паркирај безбедно". Акција се спроводи са циљем да се опомену возачи који своја возила неправилно паркирају на централним градским улицама. Реализација је почела постављањем билборда у самом центру града са фотографијама најгрубљег кршења правила саобраћаја приликом паркирања. Више детаља о акциј чућемо од колегинице Данијеле Манић Стојиљковић.

Како би промовисали хемију као наставни предмет, на Департману за хемију, биохемију и заштиту животне средине Новосадског универзитета, организована је једнонедељна акција „Мали-велики хемичари" намењена ђацима основних школа како би хемију открили у пуном сјају и можда је, једног дана, изабрали као предмет на факултету. О садржају и резултатима те акције јавља наша Бојана Каравидић. 

У Смедереву се одржавају 35. ,,Нушићеви дани''. Званични програм фестивала позоришне уметности почео је јуче и трајаће до суботе, када ће бити уручене награде овогодишњим лауреатима. О Фестивалу разговарамо са Марком Цветковићем из Центра за културу Смедерево. 

Са вама - Марко Милојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво