Читај ми!

Реприза

''Тата, ти си луд''

Душан Мрђеновић, писац и уредник издавачке куће Досије студио, говори о томе зашто му је значајан роман ''Тата, ти си луд'' Вилијама Саројана. Душан је овај роман први пут прочитао у детињству, и тада је на њега књига оставила изузетно снажан утисак. Када је роман касније поново прочитао, уверио се у то да је реч о изузетном књижевном делу.

Вилијам Саројан (1908-1981), амерички писац јерменског порекла, у роману ''Тата, ти си луд'' испричао је топлу причу о односу између оца и сина. Овај однос је присан и пун разумевања. Отац на дискретан начин поучава сина и помаже му да савладе прве озбиљне страхове и дилеме. Кроз игру и кроз заједничко суочавање са непознатим странама живота, отац сину на дискретан начин сугерише да се живот на прави начин може осетити једино ако је човек отворен, и ако у себи успе да сачува чуђење. Овај наук најлепше сажимају речи малог јунака овог романа који каже: ''Видео сам да и најмања ствар на свету значи много више него што изгледа.'' Постављајући се на тај начин према сину, отац је у прилици да и сам научи неке ствари о животу.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић.

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво