Српски на српском

Ето нама поново безбедоносних мера! Медији су пренели да је наша женска јуниорска рукометна репрезентација дисквалификована из квалификација за Светско првенство јер је утакмица између Србије и Косова, према одлуци Владе Србије, отказана из безбедоносних разлога. Додуше, не сви, у неким медијима су знали да су ти разлози ипак безбедносни, па су тако и објавили...

Из безбедносних разлога, "студенткиње Факултета за физикалну терапију и рехабилитацију Универзитета Думлупинар у граду Кутахја у Турској, реализовале су пројекат сигурносних појасева за путнике који током вожње у возилима јавног градског превоза стоје. Њихов пројекат олакшаће свакодневницу људима који током вожње у возилима јавног градског превоза не пронађу слободно седиште и остану на ногама."

Вест ме је баш обрадовала, мада кад боље размислим, нама ти појасеви не требају. Толике су гужве у градском превозу да, што написа један наш суграђанин на Твитеру, нема где да се падне. Шта ћемо, таква је наша свакодневница, од стајалишта до стајалишта стојимо збијени као сардине.

Свакодневица или свакодневница - исто ми дође кад морам да се гужвам у превозу. И како су само дошли на идеју да аутобуске, тролејбуске и трамвајске станице постану стајалишта? А најсмешније је када се спуштамо низ Немањину улицу у Београду, а глас из аутомата каже: "Следеће стајалиште - Главна железничка станица."

Драмска уметница: Јадранка Селец.

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво