Новости дана

У Београд стиже помоћник америчког државног секретара за Европу и Евроазију Вес Мичел. У саопштењу Стејт департмента наводи се да ће он потврдити снажне везе између Србије и Сједињених Америчких Држава и позвати српску владу да убрза нормализацију односа са Косовом, спроведе реформе неопходне за чланство у Европској унији и активно подржи регионалну стабилност. Мичел је демантовао да доноси било какав конкретан план о Косову.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић оценио је да је на основу напретка који је Србија направила омогућено да из секторске буџетске подршке Европске уније наша земља добије 80 милиона евра. Отварајући скуп ''Изазови реформе јавне управе у Србији'', Ружић је прецизирао како је 70 милиона евра директна подршка буџету Србије, а 10 милиона евра намењено је пројектима. Шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици подсетио је да је у Статегији за Западни Блакан јасно истакнут значај реформе јавне управе.

После готово три деценије, поново је успостављена директна авио-линија између Београда и Техерана, а оператер је Иран Ер. Министар туризма Расим Љајић истакао је да су, само у јануару ове године, туристи из Ирана имали више од 2 хиљаде ноћења у Србији. Он је рекао и да су све карте на летовима Техеран - Београд продате до јуна.

Због појављивања нових локација са неправилно ускладиштеним опасним отпадом код Панчева и у Баваништу, министар заштите животне средине Горан Триван каже да ће бити предложени строжи закони за угрожавање здравља људи. Триван је рекао да су до сада подигнуте оптужнице против две особе, због непрописног складиштења опасног отпада у близини Обреновца.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво