Новости дана

Председник Србије Александар Вучић примио је представнике хрватске националне мањине у Србији, које је предводио Томислав Жигманов, председник Демократског савеза Хрвата у Војводини.

После састанка, Жигманов је рекао је да је председник Вучић пружио уверавања  да ће Хрвати у Србији бити интегрисани у сваки сегмент друштва и да се никако не смеју осећати угрожено. На питање шта је конкретно тражио Демократски савез Хрвата у Војводини, Жигманов је навео да се разговарало о комуналној  инфраструктури, као што је решење моста крај Сомбора, затим о намени куће Бана Јелачића, отварање лектората на Филозофском факултету у Новом Саду и укључивању представника хрватске заједнице у покрајинску администрацију.  Председник Србије разговара и са представницима хрватских удружења несталих лица.

Према резултатима НАЛЕДА, у претходних пет година, обим сиве економије у Србији смањен 6 одсто, каже премијерка Ана Брнабић. И даље свако треће предузеће послује у сивој зони.

Чланови Социјалдемократске партије почњу да гласају о томе да ли ћe њихова странка ући у велику коалицију са Хришћанско-демократском унијом канцеларке Ангеле Меркел.

Србија вечерас на "Беовизији" бира представника на такмичењу за Песму Евровизије.

Сутра облачно, местимично с кишом и суснежицом. На северу и истоку, на планинама повећање висине снежног покривача. Температура до 6 степени.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво