Романо Тхем

Преносимо репортажу о јединој ромској породици из Моравске махале у Приштини.

Роми из Лебана ће се за десетак дана уселити у потпуно реконструисане куће.

Изложба "Страдање Рома у Првом светском рату" биће отворена у Музеју Војводине сутра у 19.00 сати. У уметничком делу програма наступиће гудачки квартет проф. Милоша Николића. Ова поставка је сачињена од неколико десетина оригиналних дописница - фотографија, које су направљене у периоду 1914-1918. године, и први пут се заједнички објављују. Фотографије приказане на овој изложби представљају примарне изворе за проучавање историје ромског народа.

Назиф Мујић, добитник "Сребрног медведа" на Филмском фестивалу у Берлину 2013. године, преминуо је јуче у 48-ој години. По повратку с Берлинског филмског фестивала 2013, глумац је дочекан у свом селу као херој, али се врло брзо вратио у анонимност и сиромаштво. Поднео је захтев за азил у Немачкој који је одбијен 2014. године.

Мујић је био дијабетичар на инсулину последње три године, а породицу је издржавао од новца који је добијао скупљањем старог гвожђа.

Емисију воде Уна Бериша и Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво