Новости дана

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да немачки министар спољних послова Зигмар Габријел , током недавне посете Србији, није донео никакав предлог свеобухватног споразума Београда и Приштине. Она је такође рекла да су медији погрешно пренели Габријелову изјаву дату у Приштини, да Србија мора признати независност самопроглашеног Косова. Како је премијерка навела, немачки министар је говорио фигуративно да ми треба да прихватимо независност Косова и да Србија то не мора и неће.

Месец дана од убиства Оливера Ивановића, лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија правда" навршава се данас, а убице и налогодавци још нису откривени.
Осим најава да ће кривци бити пронађени, нема информација о опипљивим доказима у истрази. За сада се зна да су прегледани снимци сигурносних камера, да су два полицајца ухапшена и убрзо ослобођена из притвора и да је министарство правде Србије проследило Приштини тражена документа Тужилаштва за организовани криминал.

На Вацлавским наместима, највећем тргу у Прагу, у шеснаест часова биће одржан већ традиционални протест против једностраног проглашења независности Косова. Протест се сваке године одржава под називом "Отето Косово", што је и име документарног филма чешког редитеља Вацлава Дворжака. Филм, са сведочанствима Срба жртава насиља и етничког чишћења, већ десет година изазива бурну полемику о томе да ли је Чешка требало да призна независност Косова.

Поводом 192 године трајања Матице српске, наше најстарије књижевне, културне и научне установе, вечерас ће бити одржана Свечана седница када ће бити уручена Змајева награда за 2017. Овог пута двојица су лауреата - Владимир Јагличић и Селимир Радуловић.

Кошаркаш Денвера Никола Јокић исписао је историју НБА лиге. На мечу против Милвокија, који је његов тим добио, остварио је трипл-дабл у до сада најбржем времену. Јокић је за само 14 минута и 33 секунде утакмице имао већ 16 поена и по 10 скокова и асистенција. Тиме је срушио рекорд Џима Такера из давне 1955. године када је двоцифрен учинак у три статистичке колоне имао за 17 минута.

У Нишу се одиграва финални турнир Купа Радивоја Кораћа. Данас се састају Мега Бемакс и Динамик, односно Партизан и Златибор. Први полуфинални пар су ФМП и Црвена Звезда. ФМП је јуче савладао ваљевски Металац са 101:68, док је Црвена звезда победила Борац из Чачка 85:79. 

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво