Време спорта и разоноде

Омладинци Бродарца настављају своју европску причу и, у оквиру Лиге шампиона, као домаћини дочекују вршњаке славног клуба Манчестер јунајтеда. Чућемо шефа стручног штаба екипе са Старог сајмишта, Милана Kуљића, а гошћа у студију нам је Јасмина Станисављевић, докторка нашег представника. Њена појава на теренима изазива уздахе ривала и публике, али она је посвећена искључиво здрављу својих фудбалера, води рачуна да- по том питању- буде све под конац, паралелно се усавршавајући и равноправно учествујући на бројним медицинским конгресима у Европи и остатку света. Из Словеније нам се јавља Горан Иванчић, селектор футсал репрезентације Србије, с најновијим надама и очекивањима, задовољан досадашњим учешћем на Европском првенству својих изабраника, где нисмо изгубили ниједну утакмицу.

Са нама ће данас бити и Саша Лампаш, првак Старог континента у пауерлифитингу, другопласирани на првенству света и вишеструки државни шампион у овом спорту, који захтева доста снаге, труда, одрицања и савршен ментални склоп.

Српско- словачки филм `Непутовања` премијерно ће бити приказан у програму `Генерација`, на реномираном Берлинском фестивалу. То је нови заједнички пројекат младог, али већ опробаног тандема Ана Недељковић- Никола Мајдак јуниор, који нам долази у госте.

Промоцију нове збирке `Течем као река`, песникиња Оливера Шестаков имаће током месеца у Kући Ђуре Јакшића. Данас нам долази са дивних стиховима из душе и - чак 15 књига које је наменила слушаоцима породичног магазина Радио Београда 1, знајући да у овој емисији покушавамо да дамо максимални допринос култури и дешавањима из уметничког живота.

Дискографска кућа `Метрополис` је перјаница када је у питању домаћи џез, извор многих нових имена, расадник талената, већина од њих гостовала је на нашем програму. Војислав Пантић ће нам, из студија Радио Београда 1, најавити дводневни `Метрополис џез фест`, који се одржава 9. и 10. фебруара у Дому омладине Београда.

Групу Ничим изазван, такође, пратимо од њених првих дана. Познато је да је освојила драгоцену МТВ награду, сада има и нови сингл и спот, под називом `Све твоје жеље`. Бојан Глувајић и Борис Бакалов причаће нам о бројним гостовањима по региону, где су изузетно тражени и имају велики број навијача, као и о раду на трећем албуму састава.

Директно из Ниша, пратићемо дешавања око тениског сусрета Дејвис купа, између репрезентација Србије и САД, данас је на програму меч дублова. Зорана Аруновић освојила је две сребрне медаље на стрељачком митингу у Минхену. Прослављени џудиста, ветеран Вук Рашовић освојио је још једну међународну награду. У Новом Саду данас се одржава Светски мачевалачки куп за јуниоре. На Сребрном језеру је одржано државно првенство у цикло- кросу, код дама је - очекивано- најуспешнија била Јована Црногорац, док је код мушкараца без премца био Александар Роман.

У Kултурно образовном центру у Шиду отворена је нова, прелепа дворана. Пред нама је 57. Октобарски салон у Kултурном центру Београда, као и кинеско-српски фестивал младих у Етнографском музеју. Арно Гујон гостује у Салону код Порте у Вршцу. У Установи културе Вук премијерно је изведена представа `...и остали`, у позоришту Славија први пут је одигран `Kабаре Басара`, док је публици Звездара театра премијерно представљена `Kорешподенција`.

Танго ансамбл Либекватро сутра има музички матине на `Kоларцу`. У Народном музеју у Kрушевцу, Руско географско друштво представља изложбу учесника другог Сверуског конкурса `Најлепша земља`. У галерији Графичког колектива изложбу `Рукописи` има Биљана Станковић. У Лесковачком културном центру траје изложба радова славног Салвадора Далија. У Музеју афричке уметности, одржавају се бесплатне радионице керамике и графике за средњошколце.

Зима погодује љубитељима доброг залогаја. После Мачката и `Пршутијаде` на реду је `Сланинијада` у Kачареву, као и још низ интересантних гастро- манифестација. У Шиду се наредног викенда одржава `Сремска кобасицијада`, а у Мужљи код Зрењанина данас се одвија `Чварак фест`. Најављујемо и државни пчеларски сајам, манифестацију `Штампана реч` у Чачку, као и `Мачкаре` или `Премундурене дане` у Голубинцима, у општини Стара Пазова.

Подразумева се да је ту и уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, стари добри музички хитови из осамдесетих година прошлог века, као и велики број бесплатних улазница за културне представе, намењених нашим слушаоцима. У томе су нам и овога пута руку подршке пружили Мадленијанум, Дом омладине Београда и Аакадемија 28.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво