Време спорта и разоноде

Глумица Југослава Драшковић једна је од гошћи овог издања породичног магазина Радио Београда 1. Током новогодишњих празника била је на `даскама које живот значе`, у позориштанцу Пуж, као једна од протагонисткиња представе `Јулија и Ромео`. Остала је упамћена као лепотица Ђурђина Голубовић из серије `Срећни људи`, глумом се бави онда када мисли да има шта да покаже, иначе је запослена у породичној фирми која се бави дистрибутерским послом у филмској индустрији.

Стрељачки клуб Нови Београд- Ушће обележио је две деценије рада и том приликом доделио признања најзаслужнијим члановима, али и другим познатим именима овог спорта, која су допринела његовој афирмацији. О првих 20 година клуба, из студија Радио Београда говори председник Емил Капетановић.

Наредног петка свој први солистички концерт у каријери одржаће Немања Црнатовић, и то у `Галерији 73` на Бановом брду. Немања је, нажалост, слеп од рођења, потиче из музичарске породице, сјајно изводи оперске арије и популарну музику, већ је добио доста позива из Европе и размишља о интернационалној каријери. Не жели да остане на епитету `српски Андреа Бочели`, већ да вредним радом искаже своје изузетне гласовне могућности и окуша се и у свету дискографије.

Луси Мајхофер је Београђанка која више од две деценије живи и ради у Енглеској. Прексиноћ је у Кући Ђуре Јакшића представила своју нову књигу под називом `Помириши кишу`. И овде и на Острву, бави се хуманитарним радом, незбринутој деци дочарава лепоту књижевности, Претходно је написала књигу посвећену легенди српске атлетике Вери Николић, као и више остварења за малишане, данас ће - између осталог- причати и о томе како и колико је српска култура заступљена на тлу Велике Британије.

Са нама је у емисији и Дејан Недић, председник Судијске организације фудбалских арбитара Београда, председник Друштва директора школа Србије и директор Друге економске школе у Београду. Педантнијим љубитељима музике познат и као композитор и текстописац, његова песма `Тужни боем` победила је 1994. године на фестивалу `Београдско пролеће`, a певао је дивно Крста Петровић. 

Доћи ће нам у студио и млада пијанисткиња, композитор и певачица Ана Стефановић која ће Србију представљати на реномираном музичком фестивалу Словјански базар у Белорусији. Вече популарне, ауторске и уметничке музике одржала је пре неколико дана у Матици исељеника Србије. Такође потиче из музичке породице - мајка јој је пијанисткиња Диана Јовановић, отац незаборавни певач забавне музике Боба Стефановић. Чућемо њене две ауторске нумере, с којима ће такође покушати да отвори `прозор у свет'.

Директно из швајцарског Ленцерхајда, телефоном нам се јавља најбоља српска скијашица, Крагујевчанка Невена Игњатовић. Јуче је на у алпској комбинацији, на трци Светског купа, освојила сјајно шесто место. Уместо слалома, данас има само лакши тренинг, како би све снаге усмерила на сутрашњи слалом. С нестрпљењем ишчекује одлазак у Пјонгчанг, на Зимске олимпијске игре.

И ове суботе бележимо доста дешавања широм Србије, у центру пажње су - ловци. Блаце је домаћин манифестације `Вуку у походе`, сабор ловаца `Силугата` одржава се у Белој Паланци, `Шакалијада` се одвија у Старом Сланкамену, `Златна рајачка лисица` на Рајцу, а  `Лов на бакарну лисицу` у Каменову код Петровца на Млави. 

Чућемо и коме су припале овогодишње награде Ауто мото савеза Србије, најавити међународни сајам перадарства у Сомбору, традиционалну `Пршутијаду` у селу Мачкат. Студенти Института за уметничку игру учествовали су на међународном фесивалу плеса и перформанса у Бечу. Немања Радуловић поново музицира на сцени `Коларца`. Српско-словачки филм `Непутовања`, Ане Недељковић и Николе Мајдака, нашао се у програму `Генерација`. 68. Берлинског филмског фестивала.

Мјузикл `Тесла и битка на Магнетном пољу` игра се у Народном позоришту, у режији Ђорђа Макаревића. Уметница Дуња Сирмиум има изложбу `Бескрај` у Малој галерији УЛУПУДС-а, у `Галерији 73` актуелна је изложба слика и објеката Невене Косовић и Милице Лојовић, а изложба апстрактних слика и цртежа Круне Домић у Кутурном центру Зрењанина. Књижевница Марија Кнежевић прича о свом новом остварењу `Ауто`, на сцени `Мадленијанума` вечерас- као гостујућа представа - игра се `Рахелина кутија- исповест једне глумице у три лица`. Гудачки квартет `Лумос` одржаће концерт код Порте у Вршцу, карикатуриста Тошо Борковић освојио је још једну међународну награду, овога пута у месту Галарате у Италији. Најзад, премијерно ћемо послушати нову песму кантаутора Срђана Марјановића, уз коју ускоро излази и његова књига, а Марјановић ће узети ућешче и на предстојећој `Беовизији`.

Додељујемо улазнице за интересантна културна дешавања, у сарадњи са `Мадленијанумом`, Домом омладине Београда и `Академијом 28`,  а ту је и уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића. Неће изостати ни друге актуелности из света спорта, јавног, културног и уметничког живота.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво