Новости дана

Председник Александар Вучић борави на Kосову и Метохији. На почетку посете обишао је манастир Бањска где га је дочекало више од 2 хиљаде грађана. Председник Вучић је поручио Србима да морају да остану и опстану на својим огњиштима, уз даљу помоћ државе, а Албанцима да, без обзира на различите интересе, Србија жели и учиниће све да очува мир и реши размирице.

Председник каже да је дошао да разговара са грађанима који су узнемирени након злочиначког убиства Оливера Ивановића и да жели да разговара о безбедности и који су то органи који ту безбедност треба да гарантују. Вучић је, осврћући се на убиство Ивановића, рекао да ће Србија, иако је била спремна да учествује у истрази, што албанска страна неће, размењивати информације са косовским институцијама, и да ће сачекати коначне резултате. "Видећемо хоће ли истрага довести до починилаца овог гнусног злочина. Ако се то не деси многе ствари ће бити јасне, као што сам рекао првог дана", подвукао је он. Председник Вучић је у Kосовској Митровици положио венац на место убиства Оливера Ивановића, а касније поподне ће посетити и Србе јужно од Ибра.

Kосовски тужилац Шућри Суља, који води истрагу о убиству Оливера Ивановића, најавио је да ће у понедељак бити објављени први резултати истраге, укључујући снимке сигурносних камера, детаље о запаљеном аутомобилу као и форензичке доказе, јављају косовски медији. Приштина је преко Интерпола проследила Београду захтев за сарадњу и размену информација, рекао је заменик косовског министра унутрашњих послова Милан Радојевић.

Амерички Сенат није у законском року усвојио ребаланс буџета који би омогућио финансирање владе до средине наредног месеца. Против су гласали сенатори из Демократске странке, али и четири Републиканца. Бела кућа оптужује демократе да су страначку политику ставили испред националних интереса.

У Новостима дана разговарамо са Милком Цветковић из села Горњи Ступањ, код Александровца, која корача ка 103. години. Најстарија је становница Жупе и централне Србије. Блиставог ума и очуване физичке снаге, ведра старица каже да је тајна дуговечности у умерености. Бака Милка је и ватрени навијач Новака Ђоковића и прати све његове мечеве.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво