Романо Тхем

Гошћа Света Рома је Риша Синг, предавач на неколико универзитета у Индији и сарадник истраживачког Инстутута који се бави проучавањем културе, уметности и језика ромске заједнице.

Завршена је Граматика ромског језика чији су аутори доктор Рајко Ђурић и Златомир Јовановић, а ово капитално дела биће ускоро објављено, наводи се у саопштењу Интернационалне ромске Академије уметности и наука.

Најновије мере Словачке за борбу против такозваног „ромског криминала", критиковали повереник владе за питања која се тичу ромске заједнице као и министарка правде ове земље.

Eвропска мрежа против сиромаштва, расписала је позив за пријаву новинарских радова или медијских прилога на конкурс за Националну награду за достојно извештавање о сиромаштву и социјалној искључености.

Емисију воде Уна Бериша и Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво