Новости дана

Породица, пријатељи, грађани, представници државног врха и политичког и јавног живота опростили су се од Оливера Ивановића, председника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" и једног од најзначајнијих лидера Срба са Косова и Метохије. Сахрањен је у Алеји заслужних грађана. Ивановић је убијен пре два дана, са шест хитаца, испред седишта своје странке у Косовској Митровици.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић још једном је истакао захтев Србије међународним институцијама на Космету да се наши државни органи укључе у истрагу убиства Оливера Ивановића. Навео је да је Србија на релевантним интернет страницама објавила документа којима од Еулекса и УНМИК-а тражи учешће у истрази. Он је рекао да је Београд потпуно посвећен решавању тог случаја и да ће учинити све да починиоци буду пронађени.

Украјинска Врховна Рада усвојила је закон о реинтеграцији Донбаса који Русију означава као "окупатора" и званично уводи термин "руска агресија". У закону се наводи да су самопрокламоване Народне Републике Доњецка и Луганска "окупиране територије". Председнику се дају овлашћења да употреби оружану силу без одобрења парламента за ослобађање територија на истоку земље. У документу се не помиње Мински споразум.

Егзит је проглашен за најбољи фестивал Европе на додели Европских фестивалских награда у Холандији. Победио је у конкуренцији 350 фестивала из више од 35 земаља и са више од милион гласова публике и стручног жирија - најеминентнијих људи светске музичке индустрије. Егзит је 2013. већ освојио награду за најбољи велики европски фестивал те године, а 2007. је изгласан за најбољи фестивал у Европи ван Велике Британије.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво