Моја књига

Песник Дарко Даничић говори о томе зашто воли књигу изабраних песама Ивана В. Лалића (1931-1996). Иван В. Лалић један је од најзначајнијих савремених српских песника. Песник високе културе, есејиста и преводилац, створио је дело инспративно и за читаоце и за књижевне ствараоце.

Дарко Даничић је дипломирао на Машинском факултету у Лазаревцу. Објавио је четири књиге поезије. Објављује песме и критику у књижевним часописима. Живи у Лазаревцу.

У емисији Дарко Даничић говори о томе како је открио поезију Ивана В. Лалића, колико је тај сусрет био значајан за његово песничко стварање, и колико често се враћа песмама Ивана В. Лалића. Књига изабраних песама Ивана В. Лалића код нашег саговорника изазвала је велико читалачко узбуђење, и он се годинама од ове књиге није одвајао.

Избор песама Ивана В. Лалића за ову књигу начинила је књижевница Светлана Велмар Јанковић. Она је била лични пријатељ песника Ивана В. Лалића, тако да је и овај избор донекле лично обојен, што свакако доприноси вредности књиге. Светлана Велмар Јанковић написала је и предговор за ову књигу, текст посвећен Лалићевом песништву, који је нашем саговорнику такође био значајан.

Чућемо у емисији и неколико песама Ивана В. Лалића. Неке од тих песама прочитаће наш гост, а неке ћемо, захваљујући тонским записима из архиве Радио Београда, чути у интерпретацији самог песника Ивана В. Лалића.

Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво