Новости дана

После четири и по месеца притвора Богдан Митровић стигао је ноћас кући у село Међуложје, код Младеновца. Не жали се на третман у притвору, али га, каже, растужују разлози због којих је хапшен. Поред породице, у дому у Младеновцу, Митровића су дочекали и представници Канцеларије за Косово и Метохију. Подсетимо, 74-годишњи Богдан Митровић из Сопине ухапшен је 28. августа у Сувој Реци тако што је изведен из групе расељених Срба који су обишли своје куће и порушену цркву Свете Богородице у Мушутишту.

После више од годину дана паузе, у Бриселу ће у уторак бити настављен дијалог Београда и Приштине на техничком нивоу, потврђено је РТС-у из Канцеларије за Косово и Метохију. Реч је о тродневном састанку, а разговараће се о примени постигнутих споразума, Заједници српских општина, слободи кретања и правосуђу. Делегацију Београда предводиће директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, а Приштине - Авни Арифи, који је јуче именован.

Амерички председник Доналд Трамп одобрио је ново потврђивање нуклеарног споразума Ирана и великих сила. Како је рекао, то је учинио последњи пут и затражио измену тог документа да би се из њега уклонили пропусти. Иран је саопштио да неће прихватити никакве измене нуклеарног споразума и да ће одговорити на санкције, које су Сједињене Америчке Државе увеле шефу иранског правосуђа Ајатолаху Садику Лариџанију. Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков рекао је да Москва коментаре америчког председника Трампа о нуклеарном споразуму с Ираном сматра "екстремно негативним". Рјабков је навео да је велики број земаља постао мета америчких санкција и да ће се Русија са широм међународом заједницом супротставити тим санкцијама.

Србија се припрема за дочек православне Нове године. У Београду ће бити обележена великим ватрометом испред Храма Светог Саве, а једини организовани дочек је испред општине Звездара. У Новом Саду на више од 20 локација организују се концерти. Организовани дочек Српске нове године биће и у Нишу, Чачку, Јагодини, Сомбору и другим градовима широм земље. Увече је у црквама празнично бдење, молебан који се служи на крају сваке године. По обичајном календару, вечерас се не спава. Обичај је и да се у току ноћи служи врућа ракија, вино и крофне.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво