Мозаик времена

Последњег дана године, ред је да се сумирају утисци, подвуче црта, а у коначној калкулацији остаје нада да је било пуно разлога за славље, прегршт осмеха, песме и тренутака који ће заувек остати упамћени. Тог последњег дана децембра кују се планови за 365 дана године која само што није и дају се обећања. Која су то уобичајна обећања које дајемо себи и другима који минут пре поноћи одгонетнуо је Момо Капор тик пред 1992. годину.

Слушаоцима Другог програма Радио Београда 1. јануара 1991. године обратио се књижевник Матија Бећковић. Кратка беседа, а ви од наука који нам академик саопштава узмите колико вам воља.

Удружење књижевника Србије основано је 31. децембра 1944. године. У згради Техничког факултета у Београду 31. децембра 1933. године отворена је прва југословенска радио изложба. Бечки новгодишњи концерт класичне музике одржан је први пут 31. децембра 1939. године, а од 1941. усталио се као првојануарски музички спектакл. Најчешће се свирају дела композитора из породице Штраус.

А сада о једном другом композитору, фудбалском Моцарту, како су звали Стјепана Бобека, који је мајсторијама на терену копоновао многе радости за љубитеље овог спорта. Сећање на почетак каријере поделио је у разговору са новинаром Светом Вуковићем 1985. године.

Многи желе да најлуђу ноћ проведу крај малих пријемника и уживају у разноврсном програму. Шта се све то може видети на телевизији у празничним данима описао је новинар и писац Драгомир Гале Јанковић, а у улози верне гледатељке глумица Светлана Бојковић, 2. јануара 2006. године.

Шта је било важно 1946. године, поред тога да убрзо почиње 1947. година? У својој новогодишњој честитки највећи син наших народа и народности Јосип Броз Тито истакао је планове и задатке другова и другарица, грађана и грађанки, омладинаца и омладинки.

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво