Време спорта и разоноде

Тема из прошле емисије о превенцији, сузбијању и лечењу болести зависности наишла је на огромно интересовање слушалаца свих генерација, па данас настављамо с њом.

Гошћа у студију биће др Мира Ковачевић, председник Републичке стручне комисије и в.д. директора Специјалне болнице.

Ватерполисткиње Црвене звезда прошлог викенда осовјиле су нови пехар Купа Србије. О томе, са пар црвено- белих играчица и Драганом Ивковић, доскора заслужном ватерполисткињом, сада тренером Звезда.

Млада атлетичарка Партизана Тамара Вулетић имала је изузетно успешну сезону. Недавно је била премца на Митингу отварања такмичења у дворани, попричаћемо о њеној посвећености краљици спортова и заједно најавити Новогодишњи митинг Црвене звезде, који ће трчати наредног викенда у дворани.

Милош Ђоловић био је истинска легенда београдских малих терена, штопер без страха и мане, а онда је прешао у тренерске воде. Тренутно је члан стручног штаба фудбалског клуба Борац из Чачка, па ћемо дознати шта има ново на стадиону крај Мораве, назире ли се излазак из финансијске кризе и шта ће стручни кадар учинити да Борац и догодине остане у Супер лиги Србије.

Мирјана Маринковић такође наша гошћа, професор је руског језика и књижевности, али и кантауторка и песникиња. Као таква, долази у наш студио, да је чујемо на делу и да најави вечерашње дружење у Кући Ђуре Јакшића, као и наредних неколико, у разним културним установама широм Србије.

Др Мирослав Жуњић, стоматолог, члан је управе ОКК Београда, али је у нашој емисији као председник Клуба Љубитеља играчака. Најављује последње овогодишње окупљање оних који никада нису одрасли, нити имају намеру да то учине, заказано је за сутра.

Неће, дабоме, изостати ни прилози и звучне информације из света културе, јавног и уметничког живота. У Музеју примењених уметности отворена је шеста изложба `Тисо`, театар `Ле Студио` има нову премијеру- ` Бабе и барабе`, док млада редитељка Јована Томић говори о првом емитовању `Урнебесне таме` на сцени Атељеа 212. У галерији СУЛУЈ-а на Теразијама, у току је изложба `Рефракција идентитета`, аутора Маше Маричић- Џуџевић. `Одлазак песме`- назив је књиге Биљане Ђоковић, представљене у Удружењу књижевника Србије. У крипти Храма Светог Саве вечерас се одржава двокњижја `Псалми у свили душе`. Најављујемо и низ заједнихчких изложби Културног центра Београда, биће речи и о изузетним успесима школе стрипа и радионице `Никола Марковић - Кокан` из Лесковца . Упознаћемо и најбољу наставницу Србије, која је и званично уврштена у 5о најбољих просветних радника на свету. Жељана Радојићић- Лукић, како јој гласи име, посебно се истакла радом у издвојеном сеоском одељењу основне школе `Милан Ракић`.

Представа младих глумица `Кабаре, ајде бре`, од ове суботе је на редовном репероару Крушевачког позоришта. Карикатуриста Тошо Борковић добио је још једну вредну награду, на Светском бијеналу културе у Техерану. Премијера плесне представе `Пепељуга` заказана је за понедељак у `Битеф театру`. `Ринг Ринг` фестивал концертно се опрашта од простора `Рекс`, који се -силом прилика, сели из тихе Јеврејске улице, на Дорћолу. Редитељка Снежана Тришић прича нам о новој представи `Моби Дик`,ансамбл `Коло` наступа 26. децембра у Центру `Сава`. у КЦ Чукарица игра се премијра представе `Незвани гост`, док глумица Бранкица Себастијановић најављује `Поноћну чаролију`, у којој игра лик девојчцице Мине.

Двадесет пети Новогодишњи бал у уметничком и синхроном пливању одржава се сутра на Ташмајдану. Фудбалер Рада Александар Лутовац прича о недавном гостовању младе репрезентације, састављене махом из домаћег првенства, у Катару, где је побеђена селекција домаћина. Нови успех бициклисте Партизана Александра Романа - био је најбољи у трци цикло- кроса за Куп Србије у Новом Саду. Чућемо и извештај са синоћњег избора најуспешнијих спортиста Србије у 2017. години. Из Европске атлетске федерације - вест да ће на Европском првенству, августа месеца у Берлину, бити одржана и дисциплина 50 км брзо ходање за жене. То ће бити и примарни задатак за наредну сезону нше представнице Душице Топић.

И ове суботе доделићемо више бесплатних улазница нашим редовним сллушаоцима, захваљујући `Академији 28`, Дому омладине Београда и Опери и театру `Мадленијанум`. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства и академика гастрономије Милијана Стојанића. Чућемо пар нумера са новог албума Здравка Чолића, као и још неколико новитета домаће музичке сцене, а неће недостајати ни они стари, мелодични, ностагични рефрени, по којима је овај суботњи породични магазин- уз остало,препознатљив.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво