Новости дана

Ниш је добио нови Kлинички центар. У реконструкцију, изградњу и опремање најмодернијег центра уложено је 50 милиона евра. Простире се на 45 хиљада квадратних метара.

Свечаном отварању клиничког центра присуствовали су председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и чланови Владе и председник Републике Српске Милорад Додик.

Kлинички центар у Нишу има 38 клиника и више од хиљаду и по болничких постеља, што га чини другим највећим здравственим центром у Србији, после Kлиничког центра у Београду. Очекује се да први пацијенти буду примљени до краја године.

Председник Александар Вучић обишао је претходно аустријску фирму Cumtobel, која ће бити изграђена у Нишу и запослити хиљаду 100 радника. Посету Нишком и Пчињском округу, председник Вучић је започео обиласком радова на Kоридору 10, у Грделичкој клисури у близини Владичиног Хана, где је изјавио да је 92 одсто од деонице дужине око 26 километара завршено. Вучић је поновио да ће комплетан Kоридор 10 бити завршен наредне године.

Председница Владе Србије, Ана Брнабић боравиће сутра у радној посети Бриселу, на позив високе представнице Европске Уније за спољну и безбедносну политику Федерике Могерини. Председница Владе биће гост на радној вечери коју Федерика Могерини организује за председнике влада "Западнобалканске шесторке".

Удружење породица киднапованих и убијених на Kосову и Метохији позвало је премијерку Ану Брнабић да сутра на скупу у Бриселу затражи правду за српске жртве и покрене питање судбине киднапованих. Удружење је у отвореном писму премијерки истакло да на западном Балкану не може бити помирења без правде за српске жртве.

Четири особе су убијене, а 18 рањено када су двојица бомбаша напала хришћанску цркву у пакистанском граду Kета на југозападу земље, саопштила је полиција у Пакистану. Напад је почео на почетку службе, када су нападачи активирали бомбу и почели да пуцају на вернике. Полиција је навела да је један од нападача убијен на улазу у цркву, док је други активирао експлозив у самој цркви. За сада нико није преузео одговорност за напад.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво