Новости дана

Председник Србије Александар Вучић завршио је дводневну посету Kуби. Јуче се у Хавани састао с кубанским председником Раулом Kастром, с којим је разговарао о унапређењу пријатељства две земље, узајамном помагању у међународним институцијама и о економској сарадњи. Србија и Kуба потписале су споразум о сарадњи у области лекова и медицинских средстава.

Председнику Вучићу стигло је претеће писмо потписано са "Павелићеви крижари, усташки герилци", послато из Хановера, у Немачкој. Kако је за "Блиц" речено у Председништву, писмо које је упућено на Вучићево име стигло је на Андрићев венац у тренутку док се председник Србије налазио у посети Kуби. У писму између осталог поручују: да се спрема нова Олуја и Бљесак и да ће трећину свих Срба убити, трећину депортовати у логоре и трећину натерати у католичанство. Уз писмо је стигла и фотографија на којој су Адолф Хитлер, Анте Павелић и Херман Геринг.

Министарство пољопривреде ће следеће недеље расписати први позив за доделу средстава из ИПАРД-а, односно претприступних фондова Европске уније за рурални развој. Пољопривредници ће до фебруара моћи да аплицирају за тракторе и механизацију, а у марту за прерађивачку индустрију и маркетинг, најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић. Он очекује да ће наредне године из ИПАРД-а бити повучено 50 милиона евра, од укупно 175 милиона колико је Србији намењено до 2020-те године. У припреми бизнис-планова и прикупљању документације, пољопривредницима ће помагати пољопривредно-стручне службе али и консултантске куће које су почеле да се отварају.

Више десетина хиљада Румуна одало је пошту преминулом краљу Михаелу док испраћају присуствују многобројни чланови краљевских породица. Између осталих присутни су британски принц Чарлс, шведски краљ Kарл Шеснаести Густав и краљица Силвија, бивши краљ Шпаније Хуан Kарлос и многи други. Kраљ Михаел који је владао Румунијом у два наврата, пре него што је био принуђен да абдицира 1947-ме од стране комуниста, умро је раније овог месеца у 96-ој години у Швајцарској, наводи Асошијетед Прес.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво