Новости дана

Скупштина Србије усвојила је у начелу Закон о буџету за 2018. годину. После изјашњавања о амандманима, посланици ће гласати о усвајању буџета за 2018. у целини. Парламент је претходно усвојио измене Закона о буџетском систему које, између осталог, предвиђају у наредној години повећање плата за 10 одсто у јавном сектору и пет одсто у администрацији, и повећање пензија за пет одсто. Усвојене су и измене Закона о буџету за 2017. годину, које ће омогућити да до краја године запосленима у сектору безбедности буде исплаћен бонус од по 10 хиљада динара.

Председник Александар Вучић, који је јутрос допутовао у Хавану, састаће се током дана са председником парламента те земље Естебаном Ласом. Током боравка на Куби, председник Србије ће разговарати са кубанским колегом Раулом Кастром, одаће и почаст националном хероју Кубе Хосеу Мартију, на Тргу револуције, а посетиће и изложбу посвећену Фиделу Кастру.

Министарство унутрашњих послова ради на идентификацији особа које су учествовале у инцидентима током јучерашње фудбалске утакмице између Партизана и Црвене звезде. У тучама је повређено више особа, међу којима и неколико страних држављана, саопштио је МУП. Због сумње да су извршили кривична или прекршајна дела, приведено је 26 особа.

Под слоганом "Један на један" отворен је једанаести Фестивал науке. На хиљаде експеримената, предавања, научних програма, интерактвиних поставки приближиће деци и младима свет науке. Фестивал се одржава на Београдском сајму у халама 7,8,9,  и траје до недеље.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво