Новости дана

Председник Србије Александар Вучић стигао је у Јелисејску палату, на свечани ручак који француски председник Емануел Макрон приређује за шефове држава и влада, учеснике конференције о клими у француској престоници. Председник Србије очекује да ће у Јелисејској палати имати краћи, билатерални сусрет и разговор с шефом француске државе који је, како оцењује, у овом тренутку један од две најважније политичке фигуре у Европи и утицајан у свету. Важност састанка важна је и за европски пут Србије и за билатералне односе две земље, сматра председник Александар Вучић.

Министарство привреде објавило је тендер за јавно надметање за продају капитала Акционарског друштва Метанолско - сирћетног комплекса у Кикинди. Како РТС сазнаје, почетна цена је 38 и по милиона евра, а могу конкурисати домаће и стране фирме које се баве хемикалијама и имају приход од најмање 150 милиона евра. Конкурс је отворен до 9. фебруара. У Влади кажу да су на Јавни позив за приватизацију кикиндског МСК стигла два писма.

Џихадисти који су поражени на ратиштима у Сирији представљају праву претњу, а многи од њих планирају да се врате у Русију, саопштиле су руске безбедносне службе. Како се наводи, откривена је тајна ћелија екстремиста из централне Азије која је планирала терористичке нападе током Нове године и руске председничке кампање у московском региону. Руски председник Владимир Путин наредио је раније повлачење руских трупа из Сирије, уз напомену да је Москва спремна да зада нови ударац терористима уколико опет покушају да наруше мир у Сирији.

У Привредној комори Србије у току је разговор са представницима 90 компанија у оквиру Четврте рунде Унутрашњег дијалога о Косову и Метохији. Председник коморе Марко Чадеж подсетио је на важност одржавања сусрета са косовским привредницима ради боље сарадње. Привредници су подстили да највећи део добара на Космет стиже из српских фирми, али и да је остало још доста тога да се уради. Током децембра планирана још три скупа која ће окупити спортске савезе и стручњаке из области економије и здравства.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво