Новости дана

Обележава се Међународни дан људских права, као подсетник да сваки човек има право на живот, слободу и сигурност. Према анализи Заштитника грађана Зорана Пашалића, посебно рањиве групе су жене и деца, особе са инвалидитетом, Роми, старије особе и ЛГБТ популација. Министарка правде Нела Кубуровић каже да је један од приоритета Владе, унапређење и заштита људских права и слобода.

Председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровицх изјавио је да је најреалније да се два закона која се тичу положаја националних мањина, међу којима измене Закона о националним саветима националних мањина, на пролеће нађу у скупштинској процедури.

У општини Медвеђа вековима живе заједно Срби и Албанци. Наш дописник Срђан Цонић обишао је школу у Сиријској бањи која је прави пример поштовања и неговања добрих међунационалних односа.

Остало је још свега два дана до истека рока за формирање стмабених заједница и избор управника зграда. Према подацима ресорног министарства, око половина зграда је испунила законску обавезу. Власници станова имају три могућности: да изаберу управника из својих редова, да одреде професионалног управника или да им општина именује принудног управника.

Либанске безбедносне снаге употребиле су сузавац и водене топове како би растерале демонстранте око америчке амбасаде у Бејруту. Демонстранти су се окупили испред амбасаде због одлуке председника Доналда Трампа да призна Јерусалим као израелску престоницу.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво